Het was al weer een paar jaar geleden dat er een estafette wedstrijd voor leden kon worden georganiseerd door IJsvereniging Nijelamer. Hoe werkt een estafette op ijs? Elk lid mag meedoen en kan zich individueel opgeven. Na opgave wordt gekeken hoe de verhoudingen liggen tussen het aantal mannen en vrouwen en wordt er geloot om groepjes van drie personen samen te stellen die een estafette team vormen. Dertig deelnemers deden er in totaal mee. Deze editie hadden we een hele mooi verhouding en konden de meeste teams worden samengesteld uit één man en twee vrouwen. In totaal streden 10 teams van drie tegen elkaar.

Volgens het afvalsysteem werd er zaterdagmiddag hard geracet met elkaar en tegen andere teams. Het stokje is belangrijk in de estafette, omdat deze niet mag laten vallen bij het doorgeven. In  het afvalsysteem gaan de winnaars door naar een volgende ronde totdat er drie teams overblijven die om de prijzen strijden. Dit werd het voor sommige deelnemers een ware uitputtingsslag. Hoe zwaar het ook was, de deelnemers lieten niet zomaar van zich winnen. Zelfs de laatste rit moest worden beslist door een kamp rit.

Het was een hele sportieve en mooie schaatsmiddag waarbij de mensen op en om het ijs veel tijd hadden om samen te schaatsen, met elkaar te praten en te lachen. Na ruim twee uur strijden tussen de verschillende teams hadden we een uitslag:

  1. Tanja Krikke / Leon van der Tol / Isabella Waayer
  2. Michelle van der Woude / Anton van der Tol / Harriët Hoekstra
  3. Piet de Jong / Piet Witteveen / Esther Krikke.

Na de wedstrijd kwam iedereen samen in het clubgebouw voor koek en chocolademelk. Deze wedstrijd was voorlopig de laatste wedstrijd op de ijsbaan van Nijelamer. Maar we staan nog aan het begin van dit winterseizoen. Hopelijk komen we nog vele malen samen de komende maanden voor leuke wedstrijden en misschien wel een toertocht.

Winnaars leden estafette 2022Tanja Krikke, Isabella Waayer en Leon van der tol

2e plaats: Harriët Hoekstra, Michelle van der Woude en Anton van der Tol

3e plaats: Piet Witteveen, Esther Krikke en Piet de Jong